Kennel Swe.Lavyaz

NYHETER i vår kennel

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter att ha planerat att para Liza till nästa, å nästa, å nästa löp i snart 2 år, så har det äntligen blivit dax. Om allt går som det ska så hoppas vi att Mandel och Liza får valpizar i mitten av oktober. Båda hundarna tycker mycket om att springa men är lugna och fina familjehundar. Vill du/ni veta mer kontakta Stina (via sms är säkrast/lättast)

Stina 070-641 35 14

 

 

Vårt kennelnamn

Vårt kennelnamn blev Swe.LavYaZ. Vi ville ha bara LavYaZ men det vara för likt någon annans kennelnamn och då valde vi att ha Swe före. För vi finns i Sweden.

Två av våra tikar som vi vill avla vidare på kommer från kennel Springelden, hos Kicki i Torpsbruk. Bella, Springeldens Oppopoppa och Liza, Springeldens Tummelisa och två kommer att vara våra egna uppfödda SweLavyaz Jul Zaffran, Zaffran, och SweLavyaz Jul Paradiz, Zandi.

Alla fyra är mycket trevliga hundar att umgås med, tävla och ställa ut.

 

Historien bakom att vi valde just LavYaZ..

Stinas engelska är därefter och Stina med speciellt dottern Linnea avslutar alla sina samtal med att säga: Jag älskar dig, I love you och till slut blev det en version av ”försvenskad” engelska.. Lav Yaouv.. Lav Ya… Svårt att uttala? Som det låter.. ”Lavjas”

Lägg till det att Stina är vääääldigt förtjust i bokstaven Z… så var namnet klart.. LavYaZ och lite finurligt blir det LYZande 😉 …och det fattar ju vilken ande som helst… =)

 

 

Vår första kull, Julkullen