LavYaZ Lotza

Såld

LavYaZ Lotza är ett Europeiskt miniatyrsto född 26 juni 2017

E:Holmegaards Sorocco of Roinja

E:Teglemosens Mychell

Hon är rödblack, ganska ovanlig färg på miniatyrer, iallafall i mina ögon.Hon är framåt, mysis, vill undersöka vad som händer, är det läskigt så tittar hon lite avvaktande tills hon ser att läget är lugnt. Lotza har pass, är vaccinerad, har aldrig varit sjuk. Hon går i en flock som bestående av islandshästar och miniatyrhästar. Båda Lotzas föräldrar finns att se här på gården. Sorocco har en egen flik, under hingstar.

Lotzas namn kom till på ett ganska roligt sätt. Jag döper gärna mina föl till kryddor, blommor, växter, grönsaker eller frukter. 2017 var vi uttagna till EM, Europa Mästerskapen i Schweiz i LureCoursing (vinthundars bruksprov). Mychell väntade att föla in i det sista. Jag hade inte följt med till Lotzwil, Schweiz, om Mychell inte fölade innan vi skulle åka. Meeen hon fölade en och en halv dag innan vi skulle åka!

Brukar säga att Lotza lotsade mig till Lotzwil och Lotza får bli en kvinnlig variant på Lotus blomman. Visst är det passande?

Lotza är till salu, tänkt pris 10000-12000 kr. Till rätt hem som är viktigare än priset. Jag ser gärna att du/ni har Facebook, vill ju gärna följa henne vidare i hennes liv. Är denna ljuvliga lilla häst något för dig?

Hör av dig på telefon 070-641 35 14 eller på ZuperStina@live.se berätta vad du har att erbjuda min lilla tös

Dessa bilder är på Lotza från tidig vår 2018 till sommar 2018